Damp i bilen – Do’s and Dont’s.

Her kommer lidt gode råd til damp i bilen.

Når du damper, mens du kører i bil, er der en række forskellige ting som det kan betale sig at være opmærksom på.
Sikkerhed:
Når du damper, mens du kører bil, er der flere ting som du bør være opmærksom på. Både for din egen, men også for dine medtrafikanters skyld.

1.    Sørg for at køre bil, når du kører bil – undlad at din e-cigaret bliver en distraktion, og sørg for at du ikke bliver fristet til eksempelvis at fylde din tank op under kørslen, eller at indstille/justere på dit udstyr. Ting såsom at række ned efter den, hvis din e-cigaret falder på gulvet, er også potentielt farligt og frarådes kraftigt. Hold ind til siden i stedet for, så er vi alle meget sikrere stillet i trafikken.
De samme regler, som der gælder for håndholdt mobiltelefoni under kørsel, gør sig mere eller mindre også gældende for e-cigaretter - det må under ingen omstændighed fjerne din opmærksomhed fra, hvad der foregår på vejene foran dig.

2.   Det kan her fremhæves at damp i langt mindre grad bliver hængende i tekstiler og stof – og dermed er lugtgenerne herfra nærmest ikkeeksisterende. Derfor kan damp bruges i bilen, næsten uden konsekvenser.
Dog er det værd at vide, at en af ingredienserne som bruges i e-væske, nemlig Vegetabilsk Glycerin, har en tendens til at sætte sig på ruder, og faktisk gøre at de har meget nemmere ved at dugge til.  
Vi anbefaler derfor, at man sikre sig at bilens indvendige ruder bliver gjort grundigt rene med jævne mellemrum så man, under kørsel, altid har godt udsyn til vejen.

3.    Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi på det kraftigste, at man ikke overdriver brugen af sub-ohm-e-cigaretter under kørsel. Der skal ikke mange sug til, før kabinen i en bil, er så tildampet, at udsynet ud af ruderne er alvorligt formindsket.  Hvis DU ikke tager dette seriøst, så skal politiet nok gøre det for dig: En kabine med alt for meget damp, ses nemlig på med lige så alvorlige øjne af politiet, som hvis man ikke lige har fået skrabet isen af forruden en dag. I værste tilfælde er straffen for en forrude med dårligt udsyn en ubetinget frakendelse af kørekortet.


Udover hensynet til sikkerhed, når man taler om damp i bilen, er det værd at vide, at e-væske har det med at ændre tykkelse, eller viskositet, når det udsættes for forskellige temperaturer. Derfor er det ikke altid den bedste idé at efterlade din e-cigaret i bilen hen over natten, hvis du ved at det bliver koldt udenfor.

Gå til e-cigaretter

Gå til e-væske

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord