Sådan finder du den e-cigaret, der passer bedst til dig - 2024

Dampning, eller vaping som det også kaldes, er over årene blevet en mere populær metode, til at nedsætte sit forbrug af almindelige cigaretter. Det betyder naturligvis også, at udvalget af e cigaretter, bliver større og større. Flere producenter, flere modeller, og mere forvirring for den nye damper. Som ny-damper kan det være en jungle, at skulle finde rundt i, for hvilken model er den bedste e cigaret i 2024?

Den bedste e cigaret, er den e cigaret der passer bedst til dig, og det afhænger i meget høj grad af, hvilke præferencer du har. Det betyder i bund og grund også, at der ikke kan findes en "bedst i test e cigaret". Nogle ønsker en stor e cigaret, der kan lave kæmpestore dampskyer, mens andre hellere vil have en lille e cigaret, der minder mere om en almindelig cigaret.

Men! Hvilken e cigaret skal jeg vælge?

Vi vil her gennemgå de forskellige typer, så du måske kan blive lidt klogere på forskellene, og forhåbentlig spore dig ind på, hvilken e cigaret der er den bedste e cigaret for dig.

Engangs e-cigaret / Puff bar

Denne type e cigaret, er den mest enkle enhed. De kommer i flere former, farver og med forskellige smage og nikotinstyrker.

I Danmark må der kun sælges e væske med enten tobak eller mentol, og nikotinstyrken må max være 20 mg, eller 2%. Som navnet antyder, er denne type e cigaret til engangsbrug. De kan ikke oplades, eller genopfyldes, og de kasseres derfor efter brug.

Husk at batterier efter brug skal bortskaffes i overensstemmelse med lokale og nationale regler.

Hos GEjSER sælger vi puff bars af mærket FJÖR, som du kan finde her.

AIO og pod-systemer.

AIO står for "All-In-One", og er i bund og grund et system der indeholder alt hvad du skal bruge til at komme i gang. Det eneste der skal købes ved siden af, er selve e væsken. På grund af disse enheders enkelhed er de ofte det primære valg for begyndere, og som oftest også det bedste valg. Det eneste man skal forholde sig til med denne type e cigaret, er at skifte brænderen eller podden en gang i mellem, og selvfølgelig fylde e væske på, når tanken eller podden er tom. Der er på mange af disse systemer ikke smarte skærme eller mulighed for at skifte watt og andre indstillinger. De er generelt lige til at gå til, og den eneste knap du finder på denne type, er til at tænde/slukke for enheden, og selvsamme knap bruges også når du skal dampe, ved at holde knappen nede. Man kan få disse systemer både med mulighed for at skifte brænder, og også modeller hvor man skifter hele tanken hver gang.

Enkelte AIO- og pod-systemer er dog en smule mere avancerede, og giver brugeren mulighed for at justere hvor meget damp man ønsker. Dette kan gøres ved at justere watt, eller eventuelt luftindtaget.

Pod kits er en forholdsvis ny kategori inden for e cigaretter. En af de iøjnefaldende egenskaber ved pod-systemet er evnen til at bære flere pods med dig og nemt skifte mellem smag. Vape Pens er en anden type enhed, der tilhører AiO-kategorien, da dens funktioner og funktioner er de samme. Grunden til, at denne slemme dreng får sin egen kategori, er det faktum, at det er den ting, der ser nærmest ud til en cigaret.

Box Mods Box-mods er den mest avancerede form for vape-sæt og har mange funktioner såsom strømjustering og temperaturkontrol, tilpassede indstillinger og meget mere. Disse enheder er i stand til at producere massive vape-skyer og levere fantastisk smag.

Bedste MTL e-cigaret.

MTL står for "Mund til Lunge" og refererer til en bestemt inhalationsmetode, der ligner den måde, man inhalerer røgen fra en almindelig cigaret. Når man bruger en MTL e cigaret, inhalerer man først dampen i munden og derefter trækker den ned i lungerne. Denne type e cigaret, har et mere restriktiv/stramt sug og minder mere om den følelse, man får ved at ryge en almindelig cigaret. MTL e-cigaretter er ofte mere velegnede til dem, der ønsker at efterligne følelsen af at ryge almindelige cigaretter og foretrækker et mere stramt sug. Der er som sådan ikke nogen MTL der er den "bedste e cigaret". Som tidligere nævnt kommer det an på dine præferencer, og du kan finde flere MTL e cigaretter under vores startsæt.

Hos GEjSER har vi e cigaret startsæt fra mærker som Vozol, FJÖR, Uwell, Innokin og mange andre. Du kan finde vores MTL e cigaretter her.

Box-mods og pod mods.

Box-mods og pod mods er typisk e-cigaretter i den større ende, hvilket også betyder, at batterikapaciteten er større. De findes i flere former og farver, og nogle mere avancerede end andre. Mange af disse e cigaretter hører under kategorien DL, som betyder direkte lunge. Det vil sige, at det er et løst sug, hvor man suger dampen direkte ned i lungerne. Det kan sammenlignes ved måden man suger, når man ryger vandpibe. De er som nævnt ofte mere avancerede, og man har mulighed for at skifte f.eks. watt eller temperatur på e cigaretten. Nogle e cigaretter af denne type kommer desuden også uden batteri, så man skal derfor købe et eller flere batterier ved siden af. De batterier der bruges til de fleste e cigaretter på markedet, hedder 18650, men der findes dog også modeller der bruger 21700 batterier.

Har du allerede et mod af denne slags, og leder du efter batterier, så kan du finde vores udvalg af 18650 og 21700 batterier her.

En anden ting man desuden skal være opmærksom på, hvis man bruger en e cigaret med udskifteligt batteri, er at det anbefales man bruger en separat oplader til disse. Dette for blandt andet at undgå, at batterierne overopheder, og også for at sikre, at de bliver opladet korrekt.

Du kan finde alle vores opladere her.

Du kan også finde e cigaretter i denne kategori, som ikke har nogen tank. Det betyder at, du udover e cigaretten og eventuelle batterier, skal finde en tank der passer til dit behov. Derfor anbefaler vi generelt ikke denne type e cigaretter til den absolutte begynder.

Bedste DL e-cigaret.

Ligesom det er tilfældet med MTL e cigaretter er der ikke nogen DL version man kan sige er den bedste e cigaret 2024. Igen handler det om dine præferencer. Herunder hvor meget damp du skal have, hvor lang tid den skal holde strøm, hvor mange watt den skal kunne trække og om du ønsker med indbygget batteri, eller om du vil have mulighed for at skifte. Alt i alt er der fordele og ulemper ved hver enkelt e cigaret, afhængigt af hvad du som damper leder efter.

Hos GEjSER forhandler vi mærker som f.eks VooPoo, Innokin og UWELL når det kommer til de mere avancerede mods, og du kan finde vores udvalg af DL e cigaret kits her.

Du kan også vælge at købe en e cigaret uden tank, og du kan finde vores mods her.

5 hurtige spørgsmål og svar.1) Hvad skal jeg tage stilling til, når jeg skal vælge en e-cigaret?

For at få den bedste oplevelse med e-cigaretter, skal du tænke over, hvilke overordnede præferencer, du har. Ønsker du, eksempelvis, en iøjnefaldende e-cigaret? Vil du gerne kunne lave store dampskyer? Eller skal e-cigaretten bare minde om en almindelig tobakscigaret?

2) Hvilken e-cigaret er bedst til at holde strøm?

Batterikapaciteten har betydning for hvor lang tid e cigaretten holder strøm. Om det er en e cigaret med et lille batteri på 400mah eller en stor avanceret e cigaret med 5000mah, kan vi ikke sige om den holder strøm hele dagen. De kommer i første omgang an på, hvor meget du bruger den, og hvor mange watt du f.eks. bruger. Nogle brugere kan fint klare sig med en e cigaret med et lille batteri, mens andre brugere ville skulle oplade en sådan model flere gange dagligt.

3) Hvilken e-cigaret er bedst til at lave de største dampskyer?

Hvis du gerne vil have en e-cigaret, der kan lave store dampskyer, så bør du kigge efter e-cigaretter med direkte lungesug - også kaldet DL. Modstanden på selve coilen er også vigtig for dampskyen. Når du køber en e-cigaret, skal du således sikre dig, at modstanden er meget lav. Her er de bedste e-cigaretter dem med en modstand på omkring 0,15 - 0,4 ohm.

4) Kan man få e-cigaretter, der minder om almindelige tobakscigaretter?

Mange e-cigaretter efterligner almindelige cigaretter, ved at være mindre og have et stramt sug. Her skal du kigge efter ’MTL’ under specifikationerne, som betyder "Mund til lunge". Dét minder om det sug, som almindelig tobakscigaretter har. Flere e-cigaretter producerer også samme mængde damp som almindelige tobakscigaretter. Her er det modstanden på coilen, der bestemmer mængden af damp. Den skal ligge på 0,8 - 1,2 ohm.

5) Kan jeg bruge alle e-væsker til alle e-cigaretter?

Ganske kort er svaret nej. Nogle e cigaretter bruger tynde væsker, mens andre skal bruge en tykkere væske, så den ikke lækker. MTL modeller bruger som udgangspunkt den tynde e væske, og DL modeller bruger tyk e væske. Tykkelsen på e væske bliver målt i procenter VG og PG. VG er vegetabilsk glycerin og er den tykke væske, mens PG er propylenglykol og er den tynde væske.

Man kan vælge selv at blande sin e væske og tilpasse tykkelsen samt nikotinstyrken. På den måde kan man få væsken ligesom man vil have den.

Du kan dog også vælge at bruge den type e væske der allerede er blandet. En mulighed mange begyndere benytter sig af, da det er lige til at gå til.

Du kan finde vores færdigblandede e væsker her.

Yderligere spørgsmål eller brug for råd? Er du stadig forvirret over den store mængde info, eller har du bare brug for at finde den bedste e cigaret til dig, så er du velkommen til at kigge ind i en af vores butikker, og så vil vores kyndige personale hjælpe dig på vej.

Du finder en oversigt over alle vores butikker, samt åbningstider her.

Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte os via telefon, mail eller live chat direkte på hjemmesiden.

Telefon: 26 22 07 07

Mail: [email protected]

Giv et kald

+45 26 22 07 07

Åbningstider

Hverdage 08-22 & Weekend 09-15

Fandt ikke hvad du ledte efter?

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!