Det kan være svært at finde ud af, hvilken nikotinstyrke man skal bruge. Specielt hvis man er nybegynder indenfor e-cigaretter.

Hvis man vælger en nikotinstyrke, der er for lav til ens behov, vil man ofte opleve, at der tages lange, hårde sug og man har e-cigaretten til at hænge i ”mundvigen” ofte. Det er der som sådan intet galt i, dog belastes e-cigaretten mere og derved er der større chance for, at coilen/brænderen ikke holder så længe som forventet.

Hvis man vælger en styrke der er for høj, vil man nemt opleve, at det kradser meget i halsen, som ofte resulterer i hoste og irriteret hals (under dampning). For høj nikotinstyrke kan også gøre en ”nikotinskæv”. Egentlig er der tale om en nikotinforgiftning i højere eller mindre grad. Her kan man opleve, at man får kvalme, bliver svimmel eller får det dårligt. Normalt skal der mere til, for at give en reel nikotinforgiftning. Og da de fleste som damper også tidligere har røget cigaretter, så vil ens nikotintolerance være markant større end hvis man aldrig eller sjældent har indtaget nogle former for nikotin. 

Det kan også være svært at vurdere hvor meget nikotin der er i dine cigaretter, da der i dag ikke må stå hvor meget nikotin der er på dine cigaretter, på din cigaretpakke. 

Så om du ryger Prince eller Prince Light, Blå Kings, Røde Look eller et helt fjerde mærke, så kan det være svært at vide hvor meget nikotin der er i selve cigaretten, og også hvor meget du optager.

Som hovedregel siger man, at man optager 1-2MG nikotin pr. cigaret man ryger, mens selve cigaretten kan have mellem 8 og 20MG nikotin.

Her er en tabel, der giver en god indikator på, hvor høj ens nikotinstyrke skal være:

Nikotinstyrke  

Ca. tilsvarende cigaretter

        0 mg

0 cigaretter (uden nikotin)

        6 mg

Ca. 5-10 cigaretter om dagen

       12 mg

Ca. 10-15 cigaretter om dagen

       18 mg

Ca. en pakke cigaretter om dagen

4 hurtige spørgsmål og svar


1) Hvordan ved jeg hvor meget nikotin, jeg skal bruge i min e-cigaret?
Det kan være svært at vælge den rigtige nikotinstyrke - især hvis du er nybegynder. Gå efter hvor meget nikotin, du plejer at indtage, og læg mærke til din egen reaktion. Hvis du tager lange, hårde sug og har e-cigaretten til at hænge i mundvigen, så er nikotinstyrke er for lav. Hvis det kradser meget i halsen, så er nikotin styrken for høj.

2) Er det farligt at få for meget nikotin i e-cigaretten?
Er nikotinstyrke for høj, vil du hoste og få en irriteret hals. Du kan også opleve at blive nikotinskæv, få kvalme, blive svimmel og få det dårligt. Der skal dog meget til for at få en reel nikotinforgiftning - især fordi mange dampere er tidligere cigaretrygere, hvor nikotintolerance er markant større, end hvis man aldrig eller sjældent har indtaget nogle former for nikotin.

3) Kan man vælge nikotinstyrken ud fra de tobakscigaretter, man plejede at ryge?
Det er nemmest at vælge nikotinstyrke ud fra antallet af de tobakscigaretter, som du plejede at ryge. 0 cigaretter svarer til 0 mg og altså e-væske uden nikotin. 5 cigaretter om dagen svarer til 3 mg nikotin. 5-10 cigaretter om dagen er 6 mg. 10-15 cigaretter om dagen er tilsvarende med 12mg, mens en pakke cigaretter kan erstattes med cirka 18 mg nikotin.

4) Er det farligt at få for lidt nikotin i sin e-cigaret?
Hvis nikotinstyrke er for lav i forhold til dine behov, så vil du ofte opleve, at du tager længere, hårdere sug og har e-cigaretten til at hænge mere i mundvigen. Det er der ikke noget farligt i, men det kan belaste din e-cigaret og gøre, at coilen og brænderen ikke holder ligeså længe som forventet.

Gå til E-væske og Aroma 

Nikotin, cigaret, e cigaret
  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord