Hvorfor sprutter min e-cigaret?

Du har måske selv prøvet det. Når e-cigaretten skal tændes, og du er klar til at dampe, sprutter og sprøjter den pludselig en hel masse –
og du kan endda risikere at få lidt væske lige i munden.

Hvis du kan nikke genkendende til situationen, har du måske også undret dig over, hvorvidt din e-cigaret er gået i stykker, når den sprutter,
eller om man kan sætte en finger på kvaliteten af den model, du sidder med.

Men faktisk er det heldigvis ikke et ”faresignal”, hvis din e-cigaret sprutter. Der er nemlig en god forklaring på årsagen, som du kan læse lige her nedenfor.

Hvad sker der, når min e-cigaret sprutter?

En spruttende e-cigaret kan være et irriterende fænomen, men det betyder heldigvis ikke, at der er noget i vejen med din elektroniske cigaret. Når du tænder for e-cigaretten, opvarmes væsken nemlig i e-cigarettens væskebeholder.

Du kan også læse mere om, hvad e-cigaretten indeholder her - (’Hvad indeholder en e-cigaret’). Hvis der enten er for meget eller for lidt væske i væskebeholderen, kan det få e-cigaretten til at sprutte, når den tændes.

Derudover kan sprutteriet også skyldes, at der er blevet dannet et lag af kondensvand inde i væskebeholderen, som skaber en lille reaktion, når e-cigaretten tændes. Det er i sådanne tilfælde, du kan risikere sprøjt fra e-cigaretten.

Du behøver altså ikke at blive bekymret, hvis din e-cigaret sprutter, men det kan være en rigtig god idé at huske at rengøre og passe på dit produkt. Så kan du nemlig undgå de fleste lignende situationer.

Hvordan kan jeg undgå, at min e-cigaret sprutter?

Hvis du har købt en ny e-cigaret, vil det være almindeligt, at den lige skal have lov til at starte sit virke – og det kan medføre, at den sprutter en smule, når du tænder for den.

Men derefter kan du sagtens gøre nogle nemme tiltag, der kan hjælpe til, at du undgår, at din e-cigaret sprutter, når du damper:

  • Læg for så vidt muligt altid e-cigaretten fra dig på en plan flade. Så fordeler væsken sig nemlig jævnere i væskebeholderen.

  • Hold tændknappen inde i et par sekunder, før du begynder at dampe. Så undgår du, at din e-cigaret sprutter på dig, hvis den gør det ved opstart.

  • Rengør e-cigaretten ved at føre lidt sammenrullet køkkenrulle eller lignende materiale ned gennem mundstykkets åbning for at suge kondens eller væske op.

  • Undgå at suge alt for hårdt fra begyndelsen. Du kan nemlig risikere at få suget lige rigeligt med væske med, så du ”drukner” brænderen, og det får også e-cigaretten til at sprutte.

Du kan altså med få og lette vaner for det meste undgå, at din e-cigaret sprutter, når du skal til at bruge den.

Rengøringen er en vigtig del, som kan give dig den bedste oplevelse med din e-cigaret og sørge for, at der ikke spruttes og sprøjtes, når du har lyst til at nyde at dampe lidt i fred.

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord