E-cigaretter med mentol og tobak smag

Mentolforbud – Hvornår?

Onsdag d. 20. maj 2020 klokken 00.00 blev alt salg af cigaretter og rulletobak med mentolsmaginklusive cigaretter med click-filter, forbudt i hele EU. Du kan stadig lovligt ryge de mentolcigaretter du har købt inden forbuddet, men du kan ikke købe nye mentolcigaretter i butikkerne. Forbuddet mod at sælge cigaretter og rulletobak med ”kendetegnende aroma”*, herunder mentol, blev fastlagt i tobaksvareloven i EU tilbage i 2016.

*En fremtrædende duft eller smag af andet end tobak, som er resultatet af et tilsætningsstof eller en kombination af tilsætningsstoffer, herunder frugt, krydderier, urter, alkohol, slik, mentol eller vanilje, og som duftes eller smages før eller under forbruget af tobaksvaren.

Mentolforbud – Hvorfor?

Baggrunden for mentolforbuddet er blandt andet, at mentol, ifølge Kræftens Bekæmpelse, kan gøre det lettere at begynde at ryge. I Tilsætningsstoffer i cigaretter - Et litteraturstudie” fra 2007 af Kræftens Bekæmpelse, står der, mentol har en smertelindrende effekt, som får røgen fra cigaretten til at føles mindre irriterende. Der står desuden, at brugen af mentol er mere udbredt blandt unge og nye rygere, end blandt ældre rygere, med henvisning til en undersøgelse foretaget af National Youth Tobacco Surveys fra 2006,

Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse, fortæller at omtrent hver femte danske ryger benytter sig af mentolcigaretter.

Mentolforbud – Hvor?

Mentolforbuddet er gældende i alle EU-lande. Udover Danmark drejer det sig om Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Derudover har Brasilien, Canada, Etiopien, Uganda, Tyrkiet og Moldova også gennemført forbud mod tobak med ”kendetegnende aroma”. Der arbejdes desuden fortsat på forbud i flere stater i USA.

Mentolforbud – Hvad?

Mentolforbuddet gælder, i sin nuværende form, kun cigaretter og rulletobak. Det betyder at produkter som tobakspinde, cigarer og tyggetobakikke er omfattet af EU-forbuddet. Du kan derfor som forbruger af et af de førnævnte produkter, stadig købe mentolsmage.

Mentolforbud – Alternativer?

Vil eller kan du ikke stoppe, findes alternativer hvis du fortsat ønsker smagen af mentol, heriblandt e-cigaretter. 

Læs mere presse fra Smoke-It her.

Mentolsmag hos SMOKE-IT

DK Menthol er vores helt egen mentolsmag, som er baseret på rigtige mentolkrystaller. DK Menthol er en aroma, hvilket vil sige, at den skal opblandes. Heldigvis er dette nemt, da den skal blandes med 20% og derfor passer med, at du kan lave 50 ml færdigblandet væske ud af en 10 ml aroma. Vi anbefaler derfor, at du køber vores 50 ml blandeflasker, da disse er lettest at bruge, når du opblander e-væske. Basen fås i to forskellige tykkelser: 70/30 VG/PG og 50%50 VG/PG. Forskellen på disse to er, at jo højere VG procent du har, des mere fyldig damp får du. Dette er specielt at foretrække, hvis du har en større tank.

Ligeledes forhandler vi kvalitetsvæske med mentolsmag fra producenten Insano. 

Har du brug for en endnu skarpere smag af mentol, kan du købe mentolkrystaller. Dette er et 100% rent naturprodukt, der kan bruges som en smagsforstærker til din e-væske. Du skal blot fylde den ønskede mængde i din e-juice, og vente til det er opløst. Mentolkrystallerne kan bruges i alle e-væsker, hvis du ønsker at tilføre en smag af mentol. Prøv dig forsigtigt frem og brug kun en smule ad gangen for, at undgå en alt for gennemtrængende smag. Vi anbefaler, at du mixer op til 15-20 e-juice flasker ud af to gram mentolkrystaller, men dette kan dog variere alt efter hvor meget mentolsmag du ønsker.

Tobakssmage

Insano producerer foruden mentolaromaer også e-væsker med tobakssmag. Det er en afbalanceret aroma til dem, som ønsker en klassisk tobakssmag. Insano´s produkter er produceret i Europa under korrekte farmaceutiske forhold.

Vape Aways tobaksaromaer består af ingredienser, hvor e-koncentraterne er baseret på naturens egne råstoffer. De arbejder med det klare mål for øje, at anvende økologiske produkter i så vidt muligt omfang. Deres e-juice NooN er baseret på Havana og Nicaragua tobaksblade, som hviler på en bund af egespåner fra franske træfade. Vær opmærksom på, at NooN er en aroma, og derfor også skal blandes op i forholdet 1 del aroma til 4 dele neutral e-juice for at opnå det bedste resultat. Modningsprocessen er vigtig for din e-væske, da der kommer en bedre og mere nuancerede smag ud af det. Behold gerne låget på dine flasker, når de eftermodner – det bliver smagen nemlig endnu bedre af. 

DK Tobacco er en aroma, som du også skal blande selv. Vores anbefalede blandingsforhold er på kun 10%, hvilket gør, at 10 ml aroma svarer til 100 ml færdigblandet, altså 10 små flasker e-væske. Måden du blandet dette på er ved at blande en smagsneutral væske med nikotin sammen med aromaen. Her skal bruges 90% base og 10% aroma. Vi sælger nikotin i små flasker af 10 ml med 20 mg nikotin. Jo flere flasker du bruger, desto højere nikotinstyrke kommer du op på. Nedenfor kan du se, hvor meget du skal bruge for at få mest almindelige nikotinstyrker i 100 ml færdigblandet væske:

3 mg = 1,5 flasker

6 mg = 3 flasker

9 mg = 4,5 flasker

12 mg = 6 flasker

18 mg = 9 flasker 

Efter aromaen og den ønskede mængde nikotin er fyldt i, fyldes resten op med base uden nikotin, hvilket kan købes i 250 ml og 500 ml.

Vi er her for at hjælpe dig

Føler du, at det er uoverskueligt at finde frem til, hvilken type mentol- eller tobaksaroma du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os – vi er her for at hjælpe dig! Du er velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 26 22 07 07 mandag – fredag 09:00-16:00. Du har også mulighed for at skrive os en mail, eller besøge en af vores butikker. Vores dygtige personale står altid klar til at besvare spørgsmål og hjælpe dig med, at finde frem til den e-juice, der vil matche dig allerbedst.

Gå til e-cigaretter

Gå til e-væske

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord