Hvor må man bruge e-cigaretter?

Hvor må man egentligt dampe? Omfatter rygeloven også e-cigaretter? Bliv klogere på det gennem dette lille læs.

E-cigaretter og Lovgivning: En Adskilt Vej fra Rygeloven

Rygeloven omfatter kun almindelige cigaretter - og i den lov er der ikke inkluderet e-cigaretter.

Da der er stor forskel på en almindelig cigaret og en e-cigaret, har Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen ikke kunnet finde beviser til at forbyde e-cigaretter, ej heller, at de skal indgå i rygeloven. Derfor har e-cigaretter fået deres helt egen lov:

Som udgangspunkt er det tilladt at bruge e-cigaretter både indendørs og udendørs. Dog er brugen af e-cigaretter, med eller uden nikotin, forbudt visse steder; i institutioner hvor børn og unge under 18 år opholder sig. Her er der tale om bl.a. børneinstitutioner (børnehave, vuggestue og dagpleje), folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser. Ud over disse, er det også forbudt at dampe i offentlige transportmidler og taxaer.

Arbejdsgivers Ansvar og Lufthavnsregler: E-cigaretloven i Praksis

Det er op til den enkelte arbejdsgiver, hvorvidt de tillader, om der må dampes indendørs - og eventuelt hvorhenne indendørs. Ligeledes om der må dampes i arbejdstiden eller kun i pauserne. Alle virksomhedsejere skal ifølge e-cigaretloven udarbejde en ”damppolitik”, der skal være tilgængelig for medarbejdere og besøgende. Her er der tale om tekst samt skiltning.

Brugen af e-cigaret i lufthavnen, bliver i de fleste lufthavne ligestillet med cigaretterne. Her skal man opholde sig i de afmærkede rygeområder udendørs, eller de steder, hvor der er rygebokse indendørs. Enkelte lufthavne har lounges eller områder, hvor der må dampes.

Ombord på flyet er det ikke tilladt at dampe hos stort set alle flyselskaber. Det vil heller ikke være en god idé at smugdampe ude på toilettet, da røgalarmer kan opfange damp, især de ekstra følsomme røgalarmer på f.eks. fly, hoteller og restauranter. Normalt vil en røgalarm i hjemmet først reagere på dampen, hvis man står lige nedenunder og puster op mod alarmen. Det kan dog sagtens ske, at den sættes i gang ved alm. brug af e-cigaret.

Giv et kald

+45 26 22 07 07

Åbningstider

Hverdage 08-22 & Weekend 09-15

Fandt ikke hvad du ledte efter?

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!