Generelt omkring e-væske

E-juice fra GEjSER

GEjSER tilbyder e-væske (også kaldet e-juice) med en særdeles høj kvalitet. Vores e-juice er udviklet og fremstillet på den anerkendte fabrik hangsen, hvor vi sikrer, at e-juice produktionen foregår i laboratorier med ekstremt høje krav til renlighed, sterilitet og sikkerhed. E-juicen bliver produceret med et minimum af ingredienser, der alle er af farmaceutisk kvalitet.

GEjSER tilbyder et varieret udvalg af e-væsker til damp cigaretter. Der er mange tobaks- og mentolvarianter og e-juice til enhver smag.

I vores branche og i medierne er der en løbende debat omkring e-juice, og hos GEjSER ved vi en hel del om, hvordan e-væske er sammensat af ganske få forskellige ingredienser, som alle også bruges i stort omfang i ganske almindelige dagligdags fødevarer og i langt de fleste hudplejeprodukter.

Fakta om e-juice

Alle delene i en e-cigaret er vigtige, men det er dog e-væsken, der er prikken over i’et.

Der skal en e-væske til, for at der kommer så meget som bare en smule vanddamp, og når alt kommer til alt, så er det faktisk også e-væskerne, der er udgangspunktet for de mange debatter, der handler om det at dampe på en e-cigaret.

Væsken til en e-cigaret har mange navne. Vi kalder den typisk for e-væske og e-juice. Det er nok de mest gængse og korrekte danske betegnelser. Af engelske betegnelser bruges typisk e-liquids.

Og så er der de betegnelser, som egentlig er helt forkerte. Fx rygevæske. Da man damper på en e-cigaret – og dermed altså ikke ryger, så giver det ikke mening, at kalde en e-væske for rygevæske.

Når du damper på din elektroniske cigaret, så foregår det på den måde, at den væske, som hældes i e-cigarettens beholder, bliver fordampet. Fordampningen af e-væsken sker ved hjælp af et varmeelement, der indgår som en del af følgende forskellige udformninger.

  • Forstøver
  • Atomizer
  • Clearomizer

Når batteriet aktiveres, afgiver det strøm til en anordning, der opvarmer e-væsken. Når e-væsken bliver opvarmet, omdannes væsken til den vanddamp, som man inhalerer via mundstykket. E-væske til elektroniske cigaretter indeholder stofferne PG og VG, og det er netop disse ingredienser, der er grundlaget for, at e-cigaretter er et oplagt alternativ til de gammeldags tobakscigaretter.

Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk glycerin (VG)

PG står for propylenglycol og VG står for vegetabilsk glycerin. Formålet med at anvende netop disse to ingredienser er følgende:

Propylenglycol (PG) tilfører dampen en form for halskrads, som bevirker, at det føles som at ryge en cigaret, når man inhalerer dampen fra en elektronisk cigaret.

Vegetabilsk glycerin (VG) genererer selve vanddampen, og det er typisk således, at jo mere VG, der forholdsmæssigt er i en e-væske, jo mere damp kan man få ud af e-cigaretten.

Propylenglycol (PG) er et organisk stof, der lader sig blande med vand, og da en del af e-væsken kan bestå af mineralsk vand, så passer det godt sammen.

PG og VG

PG anvendes til mange formål og en af stoffets egenskaber er at tilføre fugt. Det er blandt det, PG bruges til, når det anvendes i medicin, kosmetik, hudcremer, tandpasta og fødevarer. Det bruges også som bærestof for aromastoffer, og det er derfor PG, der ”bærer” smagsstofferne, som anvendes i e-væsker. PG er biologisk nedbrydeligt.

For at yde PG lidt retfærdighed i hele e-væske debatten, hvor der er mange såkaldte ”eksperter”, der uden at fremvise skyggen af dokumentation hævder at PG er noget nær det farligste, man kan komme i berøring med, så vil vi da gerne lige påpege, at PG jo rent faktisk har mange positive sider, og uden PG ville meget medicin ikke være muligt at bruge.

Vegetabilsk glycerin (VG) er en farveløs og lugtfri sukkeralkohol, der som PG lader sig opløse i vand. Glycerin bruges i fødevarer som emulgator og stabilisator.

Emulgatorer bliver anvendt som hjælpestoffer, med det formål at to ikke blandbare stoffer (f.eks. olie i vand) kan omdannes til en emulsion og derved indgå i samme fødevare.
Stabilisatorer er stoffer, der hindrer, at fx mayonnaise skiller, når det fremstilles.
Glycerin er udvundet af vegetabilske fedtstoffer.

E-juicens ingredienser
E-juice består af mere end PG og VG, for disse to ingredienser er relativt tyktflydende i deres oprindelige form. Det betyder, at de skal blandes med mineralsk vand for at kunne fungere som e-væske til elektroniske cigaretter. Desuden skal e-juicen jo gerne have en smag. Derfor indeholder e-juice følgende ingredienser.

  • PG
  • VG
  • Aromastoffer

Derudover kan e-væsken indeholde nikotin, og så har man det produkt, der kaldes nikotinvæske.

Nikotinvæsker findes i forskellige styrker alt efter hvor høje nikotinopløsninger, der er i e-væsken.

Nikotin eller ej

Om du ønsker at dampe e-væske med eller uden nikotin, er kun et valg du kan tage. Det er helt op til dig selv, og de fleste af vores e-væsker fås både med, og uden nikotin. 

Gå til e-væske ved at klikke HER.

Giv et kald

+45 26 22 07 07

Åbningstider

Hverdage 08-22 & Weekend 09-15

Fandt ikke hvad du ledte efter?

Har du brug for hjælp eller mangler du hurtig svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig - Vores rare kundeservice er altid glade for at hjælpe!