Generelt omkring e-væske

E-juice fra SMOKE-IT

SMOKE-IT tilbyder e-væske (også kaldet e-juice) med en særdeles høj kvalitet. Vores e-juice er udviklet og fremstillet på den anerkendte fabrik hangsen, hvor vi sikrer, at e-juice produktionen foregår i laboratorier med ekstremt høje krav til renlighed, sterilitet og sikkerhed. E-juicen bliver produceret med et minimum af ingredienser, der alle er af farmaceutisk kvalitet.


SMOKE-IT tilbyder et varieret udvalg af e-væsker til damp cigaretter. Der er mange smagsvarianter og e-juice til enhver smag.

I vores branche og i medierne er der en løbende debat omkring e-juice, og hos SMOKE-IT ved vi en hel del om, hvordan e-væske er sammensat af ganske få forskellige ingredienser, som alle også bruges i stort omfang i ganske almindelige dagligdags fødevarer og i langt de fleste hudplejeprodukter.

I venstre side vil vi løbende indsætte links til artikler om e-væske, der har til hensigt at oplyse dig og andre interesserede om eventuelle usundheder ved e-juice og om de mange fordele, som det at dampe på e-cigaretter har medført for mange af vores kunder og for mange tidligere tobaksrygere.

SMOKE-IT viser dig vejen til en mindre skadelig måde at ryge (dampe) på. Vi lader det være op til dig, at tage valget.

Følg med her på siden og se de forskellige artikler om e-væsker, så du kan få mere information om det at være damper.

Fakta om e-juice

Alle delene i en e-cigaret er vigtige, men det er dog e-væsken, der er prikken over i’et.

Der skal en e-væske til, for at der kommer så meget som bare en smule vanddamp, og når alt kommer til alt, så er det faktisk også e-væskerne, der er udgangspunktet for de mange debatter, der handler om det at dampe på en e-cigaret.

Væsken til en e-cigaret har mange navne. Vi kalder den typisk for e-væske og e-juice. Det er nok de mest gængse og korrekte danske betegnelser. Af engelske betegnelser bruges typisk e-liquids.

Og så er der de betegnelser, som egentlig er helt forkerte. Fx rygevæske. Da man damper på en e-cigaret – og dermed altså ikke ryger, så giver det ikke mening, at kalde en e-væske for rygevæske.

Når du damper på din elektroniske cigaret, så foregår det på den måde, at den væske, som hældes i e-cigarettens beholder, bliver fordampet. Fordampningen af e-væsken sker ved hjælp af et varmeelement, der indgår som en del af følgende forskellige udformninger.

  • Forstøver
  • Atomizer
  • Clearomizer


Når batteriet aktiveres, afgiver det strøm til en anordning, der opvarmer e-væsken. Når e-væsken bliver opvarmet, omdannes væsken til den vanddamp, som man inhalerer via mundstykket. E-væske til elektroniske cigaretter indeholder stofferne PG og VG, og det er netop disse ingredienser, der er grundlaget for, at e-cigaretter er et oplagt alternativ til de gammeldags tobakscigaretter.

Propylenglycol (PG) og Vegetabilsk glycerin (VG)
PG står for propylenglycol og VG står for vegetabilsk glycerin. Formålet med at anvende netop disse to ingredienser er følgende. Propylenglycol (PG) tilfører dampen en form for halskrads, som bevirker, at det føles som at ryge en cigaret, når man inhalerer dampen fra en elektronisk cigaret. Vegetabilsk glycerin (VG) genererer selve vanddampen, og det er typisk således, at jo mere VG, der forholdsmæssigt er i en e-væske, jo mere damp kan man få ud af e-cigaretten.

Propylenglycol (PG) er et organisk stof, der lader sig blande med vand, og da en stor del af e-væsken består af mineralsk vand, så passer det godt sammen.
PG anvendes til mange formål og en af stoffets egenskaber er at tilføre fugt. Det er blandt det, PG bruges til, når det anvendes i medicin, kosmetik, hudcremer, tandpasta og fødevarer. Det bruges også som bærestof for aromastoffer, og det er derfor PG, der ”bærer” smagsstofferne, som anvendes i e-væsker. PG er biologisk nedbrydeligt.

For at yde PG lidt retfærdighed i hele e-væske debatten, hvor der er mange såkaldte ”eksperter”, der uden at fremvise skyggen af dokumentation hævder at PG er noget nær det farligste, man kan komme i berøring med, så vil vi da gerne lige påpege, at PG jo rent faktisk har mange positive sider, og uden PG ville meget medicin ikke være muligt at bruge.

Derudover kan vi med Time Magazine som kilde nævne, at undersøgelser udført i 1942 påviser, at indånding af fordampet propylenglycol kan forebygge lungebetændelse, influenza og andre åndedrætssygdomme. Senere undersøgelser foretaget på aber har vist, at der ingen bivirkninger er ved denne form for behandling.
Se mere i Time Magazine

Vegetabilsk glycerin (VG) er en farveløs og lugtfri sukkeralkohol, der som PG lader sig opløse i vand. Glycerin bruges i fødevarer som emulgator og stabilisator.
Emulgatorer bliver anvendt som hjælpestoffer, med det formål at to ikke blandbare stoffer (f.eks. olie i vand) kan omdannes til en emulsion og derved indgå i samme fødevare.
Stabilisatorer er stoffer, der hindrer, at fx mayonnaise skiller, når det fremstilles.
Glycerin er udvundet af vegetabilske fedtstoffer.

E-juicens ingredienser
E-juice består af mere end PG og VG, for disse to ingredienser er relativt tyktflydende i deres oprindelige form. Det betyder, at de skal blandes med mineralsk vand for at kunne fungere som e-væske til elektroniske cigaretter. Desuden skal e-juicen jo gerne have en smag. Derfor indeholder e-juice følgende ingredienser.

  • PG
  • VG
  • Aromastoffer


Derudover kan e-væsken indeholde nikotin, og så har man det produkt, der kaldes nikotinvæske.

Nikotinvæsker findes i forskellige styrker alt efter hvor høje nikotinopløsninger, der er i e-væsken.


Nikotin eller ej

Når vi er ved nikotin, så vil vi gerne påpege, at der er flere læger og professorer inden for dette område, der argumenterer for, at rygere ikke er afhængige af nikotin, men blot tror, at de er det, fordi tobaksindustrien såvel som medicinalindustrien i årevist har påduttet og indoktrineret rygere med den opfattelse, at de er afhængige af nikotinen.

Det betyder faktisk, at når rygere i dag mener, at de er afhængige af nikotinen, så er det mere en psykisk afhængighed end en fysisk afhængighed, hvilket betyder, at når en ryger går over til elektroniske cigaretter, så er behovet for nikotin reelt noget, der kun eksisterer i rygerens bevidsthed.

Det er en tese, der hænger ualmindeligt godt sammen med det faktum, at elektroniske cigaretter er meget mere populært end medicinalfirmaernes nikotinerstatningsmidler, som ofte viser sig at have ringe effekt, når det gælder rygeafvænning.

Dette er selvfølgelig vores egen påstand, men vi finder det meget tankevækkende, at der i 2012 var ualmindeligt mange rygere, som stoppede med at ryge tobak.
Se undersøgelse der muligvis bekræfter e-cigaretternes fordele

2012 var nemlig det år, hvor e-cigaretterne for alvor slog igennem i Danmark.

For medicinalfirmaerne var 2012 jo bare et år som alle de andre år, hvor deres nikotinerstatningsprodukter var på markedet. Lige præcis for medicinalfirmaernes produkter var 2012 jo ikke væsentligt anderledes end nogen af de foregående år, så det vil være helt igennem naivt at forestille sig, at det skulle være produkter som nikotintyggegummi, nikotinplastre og lignende, der har haft indflydelse på, at der netop i 2012 – hvor e-cigaretter altså slog helt igennem – var ekstraordinært mange, der lagde cigaretterne på hylden.

At der så alligevel er mennesker fra de mest højtråbende sundhedsorganisationer og sundhedsstyrelser, der føler sig overbeviste om, at e-cigaretter i hvert fald ikke har haft indflydelse på væksten af ikke-rygere, kan jo kun bidrage endnu mere til den hovedrystende konklusion, at de selvsamme mennesker, der råber op om et sundere samfund samtidig ikke vil anerkende e-cigaretterne som en mulighed i den retning.

E-juice og nikotinvæske fra SMOKE-IT
Nu bor vi jo heldigvis i et samfund, hvor vi stadig er relativt frie og selvstændige, og hvor vi da i hvert fald endnu har muligheden for at vælge selv, så hvis dit valg er elektroniske cigaretter og e-væske, kan du prøve nogle af vores velsmagende e-juicer her.

Vi tilbyder e-juice med mange forskellige og populære smagsvarianter, hvoraf de mest populære e-væsker er med tobak og menthol.

På vores danske hjemmeside sælger vi e-juice med og uden nikotin e-juice.

Kræftens Bekæmpelse lyver om indhold i e-væsker

På et spørgsmål fra en læser på cancer.dk lyder det: Lyver Kræftens Bekæmpelse om e-cigaretter i TV2. Med svaret kan man efter vores bedste overbevisning godt konkludere, at det gør de.

Udokumenterede påstande om e-cigaretter og e-væske
I videoen som ikke kan vises her, grundet copyright reglerne, er en debat mellem Kræftens Bekæmpelses projektchef Per Kim Nielsen og overlæge Philip Tønnesen, lungekræftforsker fra Gentofte hospital.

Her formår Per Kim Nielsen at komme med ret så mange udokumenterede påstande om e-cigaretter og nikotinvæske.

Nu er Kræftens Bekæmpelse da også ude med et ret fjumrende forsøg på at forsvare en af usandhederne fra Per Kim Nielsen.

Det ses i nedenstående billede. Når Kræftens Bekæmpelse i så ringe grad formår at dementere en usandhed, så er det svært, ikke at anse usandheden for en løgn.

Forunderligt nok så har Kræftens Bekæmpelse fået placeret deres lille beklagelse så langt inde i link-strukturen på cancer.dk, at det nærmest er umuligt at klikke sig frem til siden, hvorpå beklagelsen er. Det kan man så også tænke lidt over.

Gå til e-væske

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord