Sådan finder du den e-cigaret, der passer bedst til dig.

Dampning bliver mere og mere populært, og derfor stiger også udvalget af e-cigaretter. Som ny-damper kan det derfor virke som lidt af en jungle, at skulle finde ud af, hvad der er den bedste e-cigaret for dig.

Den e-cigaret der passer bedst til dig afhænger i meget høj grad af, hvilke præferencer man har til sin e-cigaret. Nogle ønsker en stor e-cigaret, der kan lave kæmpestore dampskyer, mens andre hellere vil have en lille e-cigaret, der minder mere om en almindelig tobakscigaret.

Vi vil her gennemgå de forskellige typer, så du måske kan blive lidt klogere på forskellene, og forhåbentlig spore dig ind på, hvad der er den bedste e-cigaret for dig.

Den lille almindelige e-cigaret

Hvis e-cigaretten skal holde strøm en hel dag, skal man kigge efter en e-cigaret, der har over 1200 mAh batterikapacitet. Her er der heldigvis en hel del e-cigaretter at vælge mellem.
Hvis man så også vil finde en e-cigaret, der har et stramt sug ligesom en almindelig cigaret, skal man kigge efter dem, der er beskrevet med ’MTL’ under specifikationerne. Dette betyder nemlig Mund-Til-Lunge sug, som er det, man laver på en almindelig cigaret. 

Hvis e-cigaretten også skal producere cirka samme mængde damp som en almindelig cigaret, skal man kigge på modstanden på coilen/brænderen. Denne modstand skal ligge omkring 1,2 - 2,1 ohm. Hvis man kommer langt derunder laver den mere damp, og langt over laver den mindre damp end en almindelig cigaret.

E-cigaretter af denne type, er modellerne KICK MAXJoyetech Ego Aio eller FJÖR - PodX kit.

E-cigaret med god batterikapacitet og sug-indstilling

Lad os opstille et nyt scenarie. Du går ikke op i, hvordan din e-cigaret ser ud, og hvor stor den er. Den må sådan set godt være firkantet. Det vigtige er bare, at rygeoplevelsen minder om almindelige cigaretter, både med hensyn til suget og mængden af damp. Derudover er det også vigtigt, at den kan holde strøm længe, og måske endda at der kan skrues lidt op og ned på den.

E-cigaretter af denne type, er modeller som Aspire Zelos 2,0 Kit eller Vaporesso SWAG kit 

Hvis man går efter en model med et firkantet batteri og en skærm, har man som regel mulighed for at skrue lidt op og ned på sin e-cigaret. Dette kan bruges til at indstille hvor meget damp e-cigaretten skal give. Det kan være meget brugbart, da man så kan skrue op for den, hvis man ønsker et par hurtige, store sug. Samtidig kan man skrue ned for ned, hvis man gerne vil sidde og hygge sig med sin e-cigaret. På skærmen kan man desuden se, hvor meget strøm man har tilbage.

Fordelen ved disse batterier er også, at de tit har en større kapacitet, og at de derfor holder strøm længere på en enkelt opladning.

Større e-cigaret med stor dampmængde

Vi kan sætte et scenarie op. Du kunne godt tænke dig en e-cigaret der skal kunne producere en større dampmængde end de almindelige små e-cigaretter.

Her er det vigtigt, at man kigger efter størrelsen på batteriet i mAh, da dette afgør, hvor lang tid batteriet holder på en opladning. Hvis batteriet er på omkring 2000 mAh, kan det ved normalt brug holde en hel dag.

Herefter bør man kigge efter e-cigaretter med direkte lungesug (DL). Disse er de bedste e-cigaretter til at lave større dampskyer sammenlignet med almindelige mund-til-lunge sug (MTL). For at skabe meget damp er en anden vigtig faktor også, at modstanden på selve coilen er meget lav. Her er de bedste e-cigaretter dem med en modstand på omkring 0,2-0,4 ohm.

E-cigaretter af denne type, er modeller som Eleaf iStick RIM eller iJust 3 Pro kittet

Udskifteligt batteri og sug-indstilling

Et andet scenarie kunne være, at man gerne vil have en model, som kan skifte batteri, og som stadig kan lave store skyer. Derudover er et krav også gerne en skærm, så man har mulighed for at skrue op og ned for sug-indstillingen, samtidig med at kunne se, hvor meget strøm e-cigaretten har tilbage.

Er man til noget, der ikke fylder en hel masse, og bruger en masse e væske, bør man kigge efter nogle af vores MODs, der bruger et enkelt batteri. Disse MODs kan normalt gå op til 75-80 W, hvilket er rigeligt for langt de fleste. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man har en tank, der også kan håndtere disse watt, for at det giver bedst mening af have sådan et MOD.

Man skal derfor enten kigge efter et kit, eller en tank med en coil på omkring 0,2-0,5 ohm, for at kunne håndtere disse watt. Det er vigtigt, at man læser om tanken, hvis man køber den ved siden af, så man ved, hvor mange watt man bør køre på. Det er også en god idé, at kigge efter en tank med direkte lungesug (DL), da dette giver væsentligt større skyer.

E-cigaretter af denne type, er modellerne Eleaf iStick Pico X eller Vaporesso SWAG

De største avancerede e-cigaretter

Du vil her kunne læse lidt om, hvad der som regel kendetegner de største e-cigaretter på markedet, og hvad der gør dem specielle i forhold til de mindre e-cigaretter.

De store e-cigaretter bruger normalt eksterne batterier (18650 batterier). Her er det vigtigt altid at bruge kvalitetsbatterier fra enten Sony, Samsung og LG. Disse batterier fås med 2500-3000 mAh batterikapacitet. Man skal regne med en højere pris, jo større de bliver. De store e-cigaretter bruger normalt minimum 2 batterier, og nogle gange flere batterier. Det betyder, at de yder fra 180 W og opad. De kan derfor lave enormt store mængder damp, og kræver tanke, der kan tage mange watt. Når man har med disse store e-cigaretter at gøre, er det vigtigt, at man har styr på, hvad man laver. Ellers kan det hurtigt gå galt. Derfor anbefaler vi, at man som ny-damper begynder med de mere brugervenlige modeller.

Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i funktionerne på den tank, man ønsker. Særligt med henblik på hvor mange watt den kan klare. Hvis man kører med flere watt, end den er beregnet til, vil man hurtigt brænde coilen af. Man bør også undersøge, hvor meget ens batterier kan holde til at trækker, og sørge for at holde sig under dette niveau, så man ikke beskadiger batterierne.

De store e-cigaretter har som regel også skærme, hvor man kan se, hvor mange watt man skyder med, og hvor meget strøm man har tilbage. Derudover er der typisk en lang række andre informationer, og indstillingsmuligheder, man kan lege med, hvis man kan lide det.

E-cigaretter af denne type er fx Vaporesso Gen MOD 

4 hurtige spørgsmål og svar

1) Hvad skal jeg tage stilling til, når jeg skal vælge e-cigaret?

For at få den bedste oplevelse med e-cigaretter, skal du tænke over, hvilke overordnede præferencer, du har. Ønsker du, eksempelvis, en iøjnfaldnede e-cigaret? Vil du gerne kunne lave store dampskyer? Eller skal e-cigaretten bare minde om en almindelig tobakscigaret?

2) Hvilken e-cigaret holder bedst strøm?

Batterikapaciteten skal ligge på 1200 mAh, hvis e-cigaretten skal holde strøm hele dagen. Her er det oftest de større og lidt dyrere modeller, der vil have den bedste batterilevetid. Til flere modeller kan du også købe skærme, der viser, hvor meget strøm e-cigaretten har tilbage. Du kan også få udskiftelige batterier, så du ikke løber tør, når du er på farten.

3) Hvilken e-cigaret laver de største dampskyer?

Hvis du gerne vil have en e-cigaret, der kan lave store dampskyer, så bør du kigge efter e-cigaretter med direkte lungesug - også kaldet DL. Modstanden på selve coilen er også vigtig for dampskyen. Når du køber en e-cigaret, skal du således sikre dig, at modstanden er meget lav. Her er de bedste e-cigaretter dem med en modstand på omkring 0,2-0,4 ohm.

4) Kan man få e-cigaretter, der minder om almindelige tobakscigaretter?

Mange e-cigaretter efterligner almindelig tobakscigaret ved at være mindre og have et stramt sug. Her skal du kigge efter ’MTL’ under specifikationerne, som betyder "Mund-Til-Lunge"-sug. Dét minder om det sug, som almindelig tobakscigaretter har. Flere e-cigaretter producerer også samme mængde damp som almindelige tobakscigaretter. Her er det modstanden på coilen, der bestemmer mængden af damp. Den skal ligge på 1,2 - 2,1 ohm.

Gå til e-cigaretter

Gå til e-væske

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord