Utæt e-cig tank?

Utætte tanke er noget de fleste vil opleve, dette er ikke noge katastrofe men bestemt et irritationsmoment, så her får du 7 gode tips til at holde din tank lækage-fri, så det altid er en fornøjelse at dampe!

1 - Opfyldning

Opfyldnings metoden kan variere fra model til model, men med alle tanke er det en god ide at give dig tid, når du påfylder e-juice i din tank. Du skal være sikker på, at e-juice kun kommer ind i det rigtige kammer. Der må aldrig komme e-væske i det lille rør i midten. De fleste tanke kan med fordel vippes 45 grader når du fylder væske på. Dette sikrer, at væsken løber ned langs indersiden af ​​glasset. 

Undersøg hvordan netop din tank skal fyldes (se brugsanvisningen).

2 - Saml og stram alle dele 

De fleste tanke er bygget af flere dele, her skal man altid sikre sig, at alle dele er samlet korrekt, og er strammet efter. 
Der sidder nogle bitte små gummi O-ringe, gummiringene kan man finde ved ​​alle gevind, og hvor to dele af din tank mødes. O-ringe er små pakninger, som er beregnet til at lukke 100% tæt mellem de forskellige dele. Dog skal man altid være opmærksom på at overspænding kan beskadige O-ringene.

Derfor - når man skruer gevindene samme, skal det foregå med et tilpas spænd - ingen grund til at lege "Hulk"! 

3 - Kontrollér dine O-ringe

Det er ikke bare overstramning, der kan bekadige O-ringene. med tiden kan de blive slidte.
Derfor anbefaler vi, at du jævnligt tjekker dem for slid og revner.

Sådan kontrollerer du dine O-ringe: Skil din Clearomizer eller tank ad. Dette kræver normalt blot at skrue de forskellige dele fra hinanden - og se efter om gummiringene på atomizer hovedet og i bunden af ​​din tank er intakte.

Hvis ikke - skal man udskifte O-ringene, som kan købes som reservedele.

4 - Skru op for strømstyrken

En af de mest almindelige årsager til lækager er faktisk oversvømmelser i tanken.
Det sker, når alt for meget e-væske bliver trukket ind i din coil og den ikke kan forbrænde hurtigt nok. Dette vil give en overflod af e-juice, som coilen ikke kan producere nok kraft til at lave til damp. Derfor vil den overskydende e-væske sive ud af tanken.

Der er et par måder at løse dette.

Den ene af måderne er at skrue op i indstillingerne på dit batteri, dette kan tvinge din coil til at brænde ved en højere temperatur og vil fordampe mere e-væske pr pust, så den kan klare mængden af ​​e-væske som trækkes ind i coilén.

Når du skruer op i styrken, vil du få mere damp og bedre smag. 

5 - Skift til juice med højere VG-indhold

Der findes 2 ingredienser, som tilsammen udgør basen i din e-væske, nemlig PG og VG (Propylenglykol og Vegetabilsk Glycerin). VG er en tykkere væske som i princippet har sværere ved at lække. Dette er dog en meget forenklet løsning og kan kun anbefales, hvis du samtidig har udstyret i orden, som kan håndtere den tykkere væske, typisk en af de bedre sub-tanke.

De fleste væsker fremstilles i en blanding af 60PG/40VG, som er den, de fleste brændere fungerer bedst med, både hvad angår smag og dampmængde. 

6 - Tag rolige inhaleringer


Hvis du stadig har problemer med utætte tanke, kan du med fordel prøve at suge mere roligt på din e-cigaret. 
Hvis du suger hårdt på e-cigaretten trækkes der ofte mere e-juice ind i kammeret end hvad coilen kan nå at fordampe. 

7 - Klik - Sug - Slip - Klik


Overskriften kan virke lidt underlig, men teknikken er værd at huske på.


Man kan lære at dampe korrekt, Når man skal suge, så klikker man på knappen 1 sekund før man suger og man slipper den først ca 1 sekund efter, at man har suget færdig. 


På den måde sikrer man, at den væske man havet trukket ind i coilen bliver varmet op og lavet til damp, i stedet for at man suger mere og mere væske ind i coilen, som ender med en oversvømmet tank, der lækker.  

Bonus Tip - Tøm din tank, når du skal flyve! Undertrykket vil udvide væsker og kan forårsage, at din tank lækker.