Hvorfor blinker min e-cigaret?

Hvad enten du er nybegynder eller en erfaren damper, vil du før eller siden komme ud for, at din e-cigaret kan begynde at blinke.
Det kan betyde flere ting, når lampen pludselig indikerer, at der er noget i vejen – og heldigvis betyder det slet ikke, at din e-cigaret er gået i stykker.
Her på siden kan du læse mere om, hvorfor din e-cigaret blinker, og ikke mindst om, hvordan du får den til at holde op med det igen.

E-cigaretten blinker som en fejlmelding

Hvis din e-cigaret begynder at blinke, når du trykker på knappen og er klar til at dampe, kan du opfatte det som en fejlmelding. Ligesom ved alt muligt andet elektronik.

Det betyder altså, at der er noget, der skal tjekkes et sted blandt e-cigarettens komponenter – og at det som regel vil være en fejl eller et problem, som du selv kan løse.

Nogle af de mere avancerede e-cigaretter kan også have et display, hvor fejlen meldes, og som giver besked om, hvor problemet er opstået. For eksempel kan beskeden lyde ”no atomizer found”, hvilket betyder ”ingen tank fundet” – tanken er altså i denne situation ikke blevet forbundet ordentligt med e-cigaretten og skal skrues på igen.

Hvis din e-cigaret blinker, når du skal til at dampe, skal du altså holde inde og forsøge at lokalisere fejlen, der er blevet meldt. På denne måde vil du undgå at forværre fejlen, og du risikerer ikke, at for eksempel e-cigaretten begynder at sprutte (’Hvorfor sprutter min e-cigaret’) eller sprøjter væske i munden.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvilke dele din e-cigaret består af, kan du læse mere om, hvad e-cigaretten indeholder HER.

Typiske fejlmeldinger, du selv kan løse

Der kan være flere forskellige grunde til, at din e-cigaret blinker, når du tænder for den. Herunder lister vi de almindelige, og hvad du kan gøre for at løse problemet.

  • Strøm på batteriet: Nogle e-cigaretter vil blinke og dermed indikere, når det er ved at være tid til at skifte batteri eller at oplade det eksterne batteri, der hører til e-cigaretten.
  • Forbindelsesfejl: E-cigaretten består af flere komponenter, der skal sættes sammen, og hvis dette ikke bliver gjort korrekt, kan der opstå forbindelsesfejl. Det kan enten være ved batteriet eller ved brænderen (coilen). Tjek derfor, om du har monteret begge dele korrekt, eller om der kan være en løs forbindelse et sted.
  • Trænger til rengøring: Der kan ophobe sig lidt snavs i e-cigaretten, når den bruges jævnligt, og derfor kan en smule skidt også sætte sig og gøre, at der sker en forbindelsesfejl, når du vil dampe. Prøv derfor at rense tanken og e-cigaretten, med en vatpind eller et stykke sammenrullet køkkenrulle for at gøre e-cigaretten klar igen.
  • Din coil skal udskiftes: En coil er et forbrugsprodukt, og derfor skal den skiftes, når den er opbrugt. Hvis din e-cigaret blinker eller simpelthen bare ikke virker, kan det meget vel være på tide at få fat i en ny coil og udskifte den gamle, så du kan dampe igen.

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord