VapeLuk vindue ×

Vape: Alt du skal vide

Vape eller vaping har vundet indpas på det danske marked, og du har derfor muligvis hørt udtrykket mange gange. Vape stammer fra den amerikanske betegnelse “vapor”, som betyder damp, og vape hentyder altså derfor til den damp, der kommer ud af e cigaretten, når du opvarmer e væsken, hvad enten det er forskellige varianter af færdigblandet e væske, eller en shake n vape . En e cigaret er altså en elektronisk cigaret, som har en forstøver, der fordamper e væsken, som du derefter kan inhalere som damp. E cigaretten er altså en form for damp-cigaret. 

Man kan få mange forskellige e-cigaretter, som bliver kaldt at fra e cigaret kit, til vape kit, ligesom e væsken også bliver kaldt vape juice. Det er fuldstændig samme produkt.

Vi har hos GEjSER samlet alt det, du skal vide om vaping. Så læs med her, og få gode råd til at vælge en ny vape-pen eller e væske til din e cigaret.

Fremvisning af sortiment:
Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin § 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produktsortiment billeder

Der er 6 produkter.

Viser 1-6 of 6 vare(r)

Aktive filtre

FJÖR - KIT

Pris 119,95 kr.
FJÖR er et dansk, MTL (Mund-til-lunge) pod-system til e-cigaretter. FJÖR kan bruge både genopfyldelige pods/tanke og præfyldte pods/tanke...

VooPoo - Drag X Kit

Pris 419,95 kr.
Drag X er et single 18650 pod mod fra VooPoo ( batteri medfølger ikke ) Drag X har en USB-C port til opladning (anbefales at oplade med...

VooPoo - V-Suit Kit

Pris 349,95 kr.
V-Suit kittet er et pod-system med indbygget 1200 mAh batteri Oplades via USB-C og kan justeres fra 5-40W MTL-podden har en kapacitet på 2...

Hvad er vaping?

Vaping stammer fra engelsk og betyder ”at dampe”. Udtrykket kobles til e-cigaretter, da de ikke producerer røg, som du kender det fra almindelige cigaretter. De producerer derimod damp, som du kan inhalere. Simpelt forklaret, så inhalerer du dampen fra den vape juice, som du har hældt i tanken på din e-cigaret. Dampen dannes ved, at din elektroniske cigaret opvarmer e-juicen, så den omdannes til damp. GEjSER (tidl. SMOKE-IT) er en vape shop med speciale i både begyndersæt til den nye damper, og større e cigaretter til den erfarne damper. Så uanset og du er på udkig efter et vape kit til begynderen eller den erfarne, er der rigelige muligheder for at finde et vape kit der passer til dig. Vi er en såkaldt vape shop, eller vape butik, med speciale i e cigaretter. Vi har flere forskellige stilarter, størrelser og formater, så du kan få den rette e-cigaret for dig.

Du kan finde et stort udvalg af e-cigaretter til vaping HER.

Hvor gammel skal du være for at købe en vape?

Der mangler stadig forskning om, hvad følgerne kan være af at dampe, og vaping er derfor ikke godkendt som et rygestopmiddel i Danmark. Sundhedsstyrelsen er på nuværende tidspunkt ikke overbevist, om at der er sundhedsmæssige fordele, ved at skifte en almindelig cigaret ud med et vape kit.  Det betyder også, at der gælder den samme lovgivning ved vaping som ved andre tobaksrygemidler, som for eksempel traditionelle cigaretter. Det vil helt konkret sige, at du skal være over 18 år for at købe elektroniske cigaretter i Danmark, hvilket derfor naturligvis også gælder hos GEjSER. Er du ikke 18 år, vil du dermed blive afvist.

I England er opfattelsen af de sundhedsmæssige fordele en anden, og mange mennesker bruger derfor e cigaretter til rygestop i England.

Hvad er en vape?

Når det kommer til vaping, findes der mange forskellige udtryk og mange mennesker bruger forskellige udtryk. Der er blandt andet vaper, vape-pen, vapes og vaping. Vape betyder som sagt damp, mens vaper er en person, der damper på en elektronisk cigaret. Endelig er der også vape-pen, som er et andet udtryk for den e cigaret, du bruger til at vape. Selvom alle vapes har forskellige navne, egenskaber og karakteristika, så indeholder de samme komponenter, som i fællesskab gør, at der kan komme damp ud af din e cigaret. Overordnet set består din vape, eller e-cigaret, af fire dele: 

 • En tank: Til påfyldning af e-væsker

 • En coil: Fungerer som varmeelementet - Coilen indeholder vat og glødetråd, der hjælper til at varme e-væsken op

 • Et batteri: Den del der sætter gang i hele processen 

 • En drip tip: Mundstykket, som du inhalerer fra


Hvordan virker en e-cigaret?

For at kunne dampe på din vape skal du først hælde e-juice på tanken. I tanken opvarmes din e-juice, så den omdannes til damp. Dette sker helt specifikt, når din e-juice, også kaldet e væske, når en tilstrækkelig høj temperatur.  Udover at indeholde e-væsker har tanken også en coil, også kaldes brænderen, som sørger for, at væsken bliver varmet op. Hele processen sker ved hjælp af batteriet, der sørger for at sende strøm ind igennem coilen, som herefter varmer den påførte e-væske op. Når væsken er blevet tilstrækkelig varm, kan du suge damp ind gennem driptippen, også kaldet mundstykket.

Der findes mange vapes, som har specielle funktioner, og alt efter hvilken form for e cigaret du ønsker dig, kan du vælge en e-cigaret med ekstra funktioner. Du kan for eksempel får e-cigaretter, hvor du kan stille på watt og temperatur. Vær opmærksom på tykkelsen på din vape juice. Færdigblandet vape juice egner sig bedst til de mindre e-cigaretter, men Shake n Vape kan blandes i forskellige tykkelser, som egner sig til de fleste e cigaretter. 

Du kan læse mere om e væske HER.

Udover det store udvalg af e cigaretter, kan du også vælge flere forskellige e-væsker.  

Du kan finde vores udvalg af vape juice i en vape butik nær dig, eller HER.

Hvilken vape skal jeg vælge?

Der findes ikke noget facit på, hvilken e-cigaret du skal vælge. Det er en smagssag, hvilke egenskaber du foretrækker, men helt overordnet set findes der to typer af e-cigaretter, du kan vælge mellem:

 • MTL (mund-til-lunge-sugs-e-cigaretter)

 • DL (direkte-lunge-sugs-e-cigaretter)

MTL-typerne giver en cigaret-lignende oplevelse, da dampmængden minder meget om den mængde røg, der kommer fra en tobakscigaret, og er det din første e cigaret kan vi anbefale en MTL e-cigaret.  Er du ny damper kan det være en fordel at vælge en færdigblandet e væske, i stedet for en Shake n Vape.

DL-typerne som også kaldes sub ohm er ofte mere avancerede, da du kan indstille på både watt og temperatur. Ved DL-typerne skal du tage store sug og inhalere i én køre, og de minder derfor mere om vandpiberygning end en almindelig cigaret. Vælger du at skifte tobakscigaretter ud med en vape-pen, så kan det være en fordel at vælge en vape med MTL (mund-til-lunge-sug), da de minder mest om tobakscigaretter i forhold til suget. Udover at vælge mellem MTL og DL kan du også vælge forskellige vapes, der giver forskellige mængder damp. Med sub ohm får du  en mere fyldig og større dampmængde.

Er det din første vape?

Er det første gang, du skal købe en vape så kan du købe et sæt, der indeholder alt det, som du skal bruge for at komme i gang med at vape. På den måde behøver du ikke købe alle tingene separat, og du er derved sikker på, at tingene passer, som de skal. I takt med at du bliver en mere erfaren vaper, kan du altid vælge at opgradere til en mere avanceret slags eller afprøve forskellige modeller, indtil du finder den type, som passer til dine behov. Er du helt på bar bund med, hvilken e-cigaret du skal vælge, kan du altid kontakte kundeservice eller besøge en vape shop i din by.

Du kan finde en oversigt over en vape butik i nærheden af dig HER.

Her står vores personale klar til at rådgive dig om e-cigaretterne, så du får den model, der passer til dig.  

Hvilken e-juice skal jeg vælge?

E-væske er den væske, der bliver til damp, og den har derfor betydning både for mængden af damp, smagen og hvor meget halskrads du oplever, når du damper. Det er et rigtigt svært spørgsmål at svare på, hvilken e-væske du skal vælge, da der findes et hav af forskellige e-væsker, du kan vælge mellem. Det er altså svært at sige, hvilken e-juice der er den rigtige for dig, da det i høj grad er en smagssag.

Vælg mængden af nikotin til din vape

Du kan vælge forskellige mængder af nikotin i dine e-væsker, alt efter hvad du ønsker. Ønsker du for eksempel at vape blot for dampen? Kan du vælge en e-juice uden nikotin, altså med 0 milligram nikotin. Ønsker du, at din vape oplevelse skal minde mere om cigaretrygning? Så kan du vælge en e-juice med forskellige mængder nikotin, hvoraf 20 milligram nikotin er det højeste. Du kan også bruge de forskellige mængder nikotin til at hæve og sænke dit forbrug. Mange bruger de forskellige mængder til at nedtrappe den ønskede mængde nikotin over en periode. Du kan altså starte med en højere mængde nikotin og nedtrappe indholdet hen ad vejen. Nikotinen fra e væske bliver ikke optaget i kroppen på samme måde som når du ryger en cigaret, så virkningen af nikotinen tager ofte lige lidt længere tid om at indtræde.

Vælg din favoritsmag

Der findes e-væsker med mange forskellige smage - der er alt fra sliksmag og mentolsmag til chokoladesmag og frugtsmag. Det er dog kun lovligt at sælge vape juice med mentol- eller tobakssmag i Danmark.  Man kan få flere varianter, både som færdigblandet og Shake n Vape. Når du skal vælge din e-juice, kan du altid gå med et klassisk og sikkert valg såsom mentol, indtil du finder din favoritsmag. Du kan eventuelt vælge flere forskellige smage, så du kan prøve lidt forskelligt. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. 

Skal du selv blande din e-væske eller købe en færdigblandet?

Du kan få e-juice, hvor det er blandet på forhånd, eller hvor du selv skal blande det. Hvis du selv blander det, kaldes disse ofte aroma shot eller Shake n Vape. Er det første gang, du skal købe vape-juice, kan det være en fordel at starte med en færdigblandet udgave. Har du derimod mod på at kaste dig ud i at lave din egen blanding, kan du også gøre det. Her kan du nemlig regulere på forholdet mellem VG og PG (vegetabilsk glycerin og propylen glykol), vælge den aroma, du ønsker og tilføje nikotin efter dit personlige behov.   

Tag udgangspunkt i VG og PG

VG og PG er to af de primære ingredienser i vape juice. PG er propylenglycol og er det stof i e-juicen, der giver halskrads samt binder smagen fra aromaen. VG er vegetabilsk glycerin, som er vegetabilsk fedt, der er udvundet fra plantefrø. VG er med til at afgøre, hvor meget damp der kommer ud af din e-Pen.  Blandingsforholdet mellem de to kan variere, men det kunne være en blanding med for eksempel 70 procent VG og 30 procent PG. Ønsker du den halskradsende fornemmelse, som du får ved at ryge almindelige cigaretter, så bør du vælge en vape-juice med en højere mængde PG. Kan du derimod godt lide, at det damper meget, når du bruger din e-Pen, kan du skrue op for mængden af VG.

Prøv Shake n Vape

Shake n Vape eller aroma shot kommer ofte i en 60 milliliter flaske, hvor der i forvejen er tilsat base og aroma. Det eneste, du skal gøre, er at hælde ekstra base i din vape-juice. Den ekstra base kan enten være med eller uden nikotin.

Du kan vælge følgende nikotinstyrker:

 • 0 milligram

 • 6 milligram

 • 12 milligram

 • 18 milligram

 • 20 milligram

Her er 0 milligram den laveste styrke og 20 milligram den højeste. Når du har tilsat din base, skal du ryste flasken i 30 sekunder, hvorefter du er klare til at dampe.  

Har du spørgsmål om e-cigaretter og vaping? 

Er du i tvivl om, hvilken e cigaret du skal vælge, eller hvilken e-juice du skal købe? Så er du ikke alene. Når du står og skal købe en e cigaret eller andet udstyr, kan der nemlig nemt opstå mange spørgsmål. Heldigvis sidder vi hos GEjSER klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige produkt. Hos GEjSER har vi et stort udvalg af vapes og udstyr, så der er rig mulighed for at finde en vape, lige meget om det er første gang, du skal dampe, eller om du er en mere erfaren vaper. 

Du er altid velkommen til at kontakte os enten gennem vores live-chat, på telefon eller via e-mail. Du kan også finde din lokale vape shop, hvor vores kompetente personale står klar til at rådgive og hjælpe dig med at finde de rigtige produkter.

Kundeservice kan kontakes på:

TLF: 26 22 07 07

E-Mail: support@gejser.dk

Live-Chat på hjemmesiden

 • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord