SMOKE-IT vil bekæmpe myg for at opnå klimamål allerede i 2022

01.04.2021 06:00:00 CEST | SMOKE-IT

Tilbage i december vedtog et flertal i Folketinget en ny lov der skal forhindre børn og unge i at begynde at ryge, og da det muligvis er videnskabeligt bevist, at lys virker særligt tiltrækkende på både myg og unge under 29 år, har SMOKE-IT besluttet at slukke lysene i kædens flere end 30 fysiske butikker, for at imødekomme regeringens nyeste tiltag på e-cigaretområdet.

Torsdag d. 1. april træder forbuddet mod tændt lys i specialiserede e-cigaretbutikker i kraft. Forbuddet forventes især at skabe problemer for SMOKE-IT’s primære kundesegment og de svagtseende dampere i Danmark. Alligevel bakker SMOKE-IT op om tiltaget og kan nu se frem mod en lysere, mere klimavenlig og ikke mindst myggefri fremtid.

- ”SMOKE-IT henvender sig til voksne rygere der gerne vil holde op med at ryge, og alle ved jo, at den lidt ældre befolkningsgruppe ofte også er dem der har flest synsproblemer. Derfor er det jo virkelig ærgerligt, at vi nu er tvunget til at slukke lysene så vores kunder ender med slet ikke at kunne se noget.” siger SMOKE-IT’s ejer, Jens Andersen.

Branchen går altså en mørk fremtid i møde, men selvom en udmelding i første omgang lød på, at specialforretningerne ville lukke på stribe pga. det varslede forbud mod smag i væsker til e-cigaretter, har SMOKE-IT fundet på mulige løsninger og tiltag man vil indføre i kædens egne butikker, og har nu besluttet at dele idéerne med resten af branchen, fordi man i SMOKE-IT altid forsøger at se muligheder frem for begrænsninger.

- ”De nye regler gør jo at vi alligevel ikke må vise de produkter vi sælger, så hvorfor ikke bare gå hele vejen? Når regeringen ønsker at forbrugerne skal handle i blinde, ved også at forlange slukkede lys i butikkerne, ser vi jo ikke andre muligheder end at forsøge at få det bedste ud af fremtiden og enhver kan jo se at vores nye plan er genial!”

I SMOKE-IT er man blevet enige om, at alle kædens kunder skal kompenseres for de forringede vilkår regeringen har pålagt både forbrugere og forhandlere, og har derfor b.la. besluttet, at man udover at tilbyde kunderne håndsprit og mundbind, nu også vil tilbyde pandelamper til låns. Meningen var, at kompensationen udelukkende skulle tilgodese damperne, men nu har kæden indset, at man ved at slukke lysene i butikkerne uden tvivl vil tiltrække færre unge under 29 år, og endnu bedre - endnu færre myg, og begge dele vil ifølge Jens Andersen komme både hele den danske, men på sigt også den svenske befolkning til gavn.

- ”Nu har vi jo hørt, at Sverige hopper med på de her forbud næste år, og derfor har vi besluttet at tage patent på vores idé. Næste år vil vi så indgå en aftale med svenskerne om at udrydde alle de myg de har derovre, og sammenlagt med besparelsen på elregningen, så forventer vi faktisk et milliardoverskud ved udgangen af 2022! Det er verdens bedste ide!”

Udover total udryddelse af danske og svenske myg forventer SMOKE-IT også at kæden vil opnå klimamålet om at blive CO2-neutrale allerede næste år, og vil derfor nu forsøge at få politikerne til at forstå, at regeringens klimamålsætning er for uambitiøs, hvorfor SMOKE-IT nu opfordrer til, at der vedtages en lov så lys i alle andre af landets øvrige butikker også bliver forbudt.

Del artiklen

  • Opret konto

Indtast oplysninger

Har du allerende en konto?

Log ind Gendan kodeord